Diversiteit & inclusie: moeizaam en lastig voor menig bestuurder

Diversiteit en inclusie (D&I) zijn tegenwoordig veelbesproken onderwerpen. Ze worden steeds meer erkend vanwege hun cruciale rol in sociale rechtvaardigheid, de voordelen voor de economie en ethische overwegingen. In 2020 gaven bedrijven wereldwijd maar liefst 7,5 miljard dollar uit aan D&I-initiatieven. De verwachting is dat dit bedrag meer dan verdubbelt tot 15,4 miljard dollar in 2026.
 
Ondanks deze investeringen blijkt uit onderzoek* dat als we in het huidige tempo doorgaan, het nog 151 jaar zal duren voordat de economische kloof op alle niveaus volledig is gedicht. Met alle gevolgen van dien.

Acceptie van de werkelijkheid

De economische kloof dichten is niet de enige uitdaging die er ligt binnen diversiteit en inclusie.
 We beseffen ons allemaal dat er iets moet veranderen en dat het uitstellen hiervan geen optie meer is. Maar wat moeten we doen en wat kunnen we doen? Een diversiteit en/of etniciteit training? In de praktijk blijkt echter dat deze trainingen vaak weinig impact hebben binnen organisaties. Dit heeft niet zoveel te maken met een gebrek aan goede wil, maar meer met het ontbreken van een realistisch tijdsbestek waarin mensen de kans krijgen om hun bestaande denkwijzen respectvol te herzien en tot nieuwe inzichten te komen.

In de afgelopen twee jaar hebben wij onderzoek gedaan naar diversiteit en inclusie.
 
Het hoofddoel van dit onderzoek was het identificeren van de essentiële elementen die de slagingskans van een Diversiteit & Inclusie-traject kunnen vergroten.
Extern onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde kennisinstituten, heeft duidelijk aangetoond dat er een verband bestaat tussen een meer diverse organisatie en verbeterde operationele efficiëntie, verhoogde innovatie en een hoger financieel rendement. Toch zien we dat veel organisaties momenteel ervoor kiezen om van Diversiteit & Inclusie een sociaal thema te maken, waarin mensen vooral een ‘kans’ moeten krijgen.
 
Dit inzicht deed ons beseffen dat we tot een methode moesten komen die voor organisaties tot een meetbaar bedrijfseconomisch resultaat moet leiden. Bovendien moet deze methode betaalbaar zijn en voor iedereen toegankelijk.

Wil je meer weten over wat we hebben ontdekt en hoe dit tot onze methode heeft geleid? En wat dit eventueel voor jouw organisatie kan betekenen? Of misschien ben je zelf al jaren bezig met het onderwerp?

Neem contact met ons op

*Bron: World Economic Forum - Global Gender Gap Report 2022
**Bron: McKinsey rapport Diversity Wins 2020 / World Economic Forum ‘The business case for diversity in the workplace is now overwhelming’

Meer weten?

Download de whitepaper

Bedankt voor het downloaden van onze whitepaper. Klik op de button om de whitepaper te lezen, of bekijk deze in je mail.
Download whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze huidige thema's

Cyber

Cyber

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak de zwakke schakel vormen als het gaat om cyberveiligheid. Cyberbewust en vaardig zijn is cruciaal anno 2023. In samenwerking met internationale cyberexperts is het Cyber programma ontwikkeld voor zowel de kleine ondernemer als de multinational. Het uiteindelijke doel is om medewerkers meetbaar goed voor te bereiden op het herkennen en effectief aanpakken van cyberveiligheidsrisico's in hun eigen werkomgeving. Het programma is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Lees meer
Participatie

Participatie

Dit programma is ontwikkeld samen met de Gemeente Den Haag om de passie voor participatie bij gemeentemedewerkers te vergroten. Het programma begeleidt de deelnemer de stappen te zetten van het participatie-protocol en brengt de deelnemer vanuit analyse naar plan naar uitvoering. Het programma is leuk en compact en inzetbaar voor zowel kleine als grote gemeenten en andere instellingen die hun medewerkers met belanghebbenden willen laten participeren.

Lees meer
Duurzame inzetbaarheid van eurowerkers

Duurzame inzetbaarheid van eurowerkers

PJOTR is gebouwd in samenwerking met experts uit de Europese flexwerkbranche. Het bespaart uitzendbureaus kosten en tijd op het recruitmentproces en helpt hen zich te onderscheiden als bonafide organisatie. PJOTR biedt transparantie voor uitzendkrachten op het gebied van woon- en werkomstandigheden en op het professioneel handelen van alle partijen.

Lees meer
Diversiteit en inclusie: moeizaam en lastig voor menig bestuurder

Diversiteit en inclusie: moeizaam en lastig voor menig bestuurder

Er liggen veel uitdagingen binnen diversiteit & inclusie. Wat moeten en kunnen we doen? L&L biedt een effectieve methode die voor organisaties tot een meetbaar bedrijfseconomisch resultaat leidt. Bovendien is deze methode betaalbaar en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Get in touch

Heb je een vraag over wat we doen of over onze werkwijze? Wil je meer informatie over onze programma's? Laat je e-mailadres achter:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Preferences

Privacy is important to us, so you have the option of disabling certain types of storage that may not be necessary for the basic functioning of the website. Blocking categories may impact your experience on the website. More information

Accept all cookies

These items are required to enable basic website functionality.

Always active

These items are used to deliver advertising that is more relevant to you and your interests.

These items allow the website to remember choices you make (such as your user name, language, or the region you are in) and provide enhanced, more personal features.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.