Duurzame inzetbaarheid van eurowerkers

Onderzoek laat zien dat het aantal arbeidsmigranten in Nederland tussen 2006 en 2020 verviervoudigd is en dat deze groei tot 2030 door kan gaan tussen de 17% en 70%.* Ongeveer de helft van deze arbeidsmigranten komt uit Oost-Europa, wij refereren naar hen als eurowerkers. Deze eurowerkers dragen jaarlijks 5 miljard bij aan onze economie**, doen eenvoudig routinematig en laagbetaald werk waar weinig andere mensen zin in hebben. Zij krijgen echter onder andere te maken met slechte woon- en werkomstandigheden, als gevolg van de prijsdruk die ontstaat doordat Nederland concurreert met lagelonenlanden zoals in Azië. Tot op heden hebben de vele initiatieven van zowel de overheid als de uitzendsector zelf nog niet geleid tot een structurele verbetering voor deze arbeidsgroep.
 

In nauwe samenwerking met ervaringsexpert Ard van Diepen (meer dan 15 jaar ervaring in de eurowerkers sector als Algemeen Directeur van een uitzendbureau voor Europese flexwerkers) hebben we onderzocht wat de voorwaarden zijn voor een oplossing met impact:
1)    Duidelijk rendementsverbetering voor uitzendbureaus
2)    Mogelijkheid om je als uitzendbureau te onderscheiden van de malafide organisaties
3)    Efficiëntie vergroten in het matchingsproces waarbij uitzendbureaus tijd besparen en uitzendkrachten zelf meer in regie zijn
4)    Transparantheid vergroten over de omstandigheden met betrekking tot wonen, werken, vervoer en het professioneel handelen
5)    Mogelijkheid voor uitzendkrachten om zich te ontwikkelen en toe te groeien naar een nieuwe baan
 
Op basis hiervan hebben we in samenwerking met meerdere experts uit de sector het platform PJOTR ontwikkeld gericht op uitzendkrachten uit Europa (eurowerkers). Op PJOTR kunnen deze eurowerkers zich matchen met het aanbod, rekening houdend met hun voorkeuren en de ervaringen van de diverse partijen.

PJOTR: gemiddeld 10% kostenbesparing en tot wel 20% betere prestaties

Met PJOTR kunnen uitzendbureaus aanzienlijke besparingen realiseren, gemiddeld 10% op hun kosten. Daarnaast kunnen ze op hetzelfde moment ook verbetering in hun prestaties realiseren, tot wel 20%.

Meer weten?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op: info@lenardandlenard.com

*onderzoek ABU – Arbeidsmigratie in 2030

**onderzoek ABU – De economische waarde van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost Europa voor Nederland

Meer weten?

Download de whitepaper

Bedankt voor het downloaden van onze whitepaper. Klik op de button om de whitepaper te lezen, of bekijk deze in je mail.
Download whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze huidige thema's

Cyber

Cyber

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak de zwakke schakel vormen als het gaat om cyberveiligheid. Cyberbewust en vaardig zijn is cruciaal anno 2023. In samenwerking met internationale cyberexperts is het Cyber programma ontwikkeld voor zowel de kleine ondernemer als de multinational. Het uiteindelijke doel is om medewerkers meetbaar goed voor te bereiden op het herkennen en effectief aanpakken van cyberveiligheidsrisico's in hun eigen werkomgeving. Het programma is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Lees meer
Participatie

Participatie

Dit programma is ontwikkeld samen met de Gemeente Den Haag om de passie voor participatie bij gemeentemedewerkers te vergroten. Het programma begeleidt de deelnemer de stappen te zetten van het participatie-protocol en brengt de deelnemer vanuit analyse naar plan naar uitvoering. Het programma is leuk en compact en inzetbaar voor zowel kleine als grote gemeenten en andere instellingen die hun medewerkers met belanghebbenden willen laten participeren.

Lees meer
Duurzame inzetbaarheid van eurowerkers

Duurzame inzetbaarheid van eurowerkers

PJOTR is gebouwd in samenwerking met experts uit de Europese flexwerkbranche. Het bespaart uitzendbureaus kosten en tijd op het recruitmentproces en helpt hen zich te onderscheiden als bonafide organisatie. PJOTR biedt transparantie voor uitzendkrachten op het gebied van woon- en werkomstandigheden en op het professioneel handelen van alle partijen.

Lees meer
Diversiteit en inclusie: moeizaam en lastig voor menig bestuurder

Diversiteit en inclusie: moeizaam en lastig voor menig bestuurder

Er liggen veel uitdagingen binnen diversiteit & inclusie. Wat moeten en kunnen we doen? L&L biedt een effectieve methode die voor organisaties tot een meetbaar bedrijfseconomisch resultaat leidt. Bovendien is deze methode betaalbaar en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Get in touch

Heb je een vraag over wat we doen of over onze werkwijze? Wil je meer informatie over onze programma's? Laat je e-mailadres achter:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Preferences

Privacy is important to us, so you have the option of disabling certain types of storage that may not be necessary for the basic functioning of the website. Blocking categories may impact your experience on the website. More information

Accept all cookies

These items are required to enable basic website functionality.

Always active

These items are used to deliver advertising that is more relevant to you and your interests.

These items allow the website to remember choices you make (such as your user name, language, or the region you are in) and provide enhanced, more personal features.

These items help the website operator understand how its website performs, how visitors interact with the site, and whether there may be technical issues.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.